Börja elda och spara på el

Om du har en kamin eller en vedspis som du kan elda i för att få upp värmen bör du använda den. Det är en särskilt god idé för dig som vill spara på elen av ekonomiska eller hållbara skäl. Här nedan får du några tips på hur du effektiviserar ditt eldande inomhus.

Praktisk vedsamling

Om du eldar behöver du ha ved. Därför är det bra om du har en vedsäck eller ett vedstativ så du kan samla en bra mängd med ved på ett och samma ställe. Du kan köpa vedstativ på nätet där det finns flera bra alternativ att välja mellan. När du har ett vedstativ kan du förvara veden på ett praktiskt sätt. Du kan välja att ha den inomhus eller utomhus beroende på vad som passar dig bäst.

Vedstativ kommer i flera olika storlekar. Om du vill förvara mycket ved ska du välja en större variant. Men om du bara vill förvara en del av veden ska du välja en mindre. Det alla vedstativ har gemensamt är att de är tillverkade av stål vilket är ett hållbart material. Dessutom bidrar materialet till stativets stabilitet och står ordentligt på plats trots den tunga veden. Stativet är lätt att montera med hjälp av de verktyg du har hemma.