Företagets hållbarhetsansvar

Det är viktigt att alla gör vad de kan för att minska utsläppen och säkra barnens framtid. Både små och stora företag behöver ta sitt ansvar för klimatet och göra det de kan för att bli mer gröna. Om ditt företag inte redan har en plan på hur ni ska bli mer hållbara kan du i det här inlägget få några tips på hur ni kan gå tillväga.

Håll ett möte

Oavsett om ni har en färdig plan eller behöver bolla idéer med era anställda kan ni hålla ett möte där ni diskuterar hur ert företag kan bli ännu bättre på att bli mer miljövänliga. Ni kan hålla mötet på företaget. Men om ni kommer att vara fler personer eller helt enkelt behöver ett miljöombyte kan ni hyra ett konferensrum. Det finns många konferenslokaler Stockholm om företaget finns i Stockholm.

Stort som litet

Det finns otroligt många saker ni kan göra för att ha ett hållbarhetstänk på företaget. Om ni till exempel fraktar produkter kan ni byta ut plasten mot papper eller plast som är återvinningsbar. Ni kan även se över era rutiner för att se inom vilka områden ni kan bättra er. Många företag har ett fikarum. Använder ni engångsartiklar för att dricka kaffe eller äta ert fika kan ni byta ut dem mot muggar av papp eller börja använda riktiga bestick. Sist men inte minst är det viktigt att ni utgör ett gott exempel och börjar sopsortera. När det finns olika kärl att välja bland blir det enklare att sopsortera.

En hållbar framtid